Ecran de laptop care conține o prezentare despre video marketing

Video Marketing-Cum să folosești YouTube în strategia ta

YouTube, cu toții am auzit și l-am folosit. Fie că a fost vorba de filmulețe amuzant, videoclipuri înduioșătoare cu pisici, discuții intense de tip TedX sau pur și simplu pentru a asculta muzică. Cu toate acestea, YouTube este mai mult decât o platformă de entertainment. Aceasta te poate ajuta să îți promovezi afacerea în moduri la care nu te-ai fi gândit vreodată. Așadar, acest articol este dedicat în întregime metodei de promovare denumită video marketing.

Fiindcă ai fi tentat să crezi că Youtube este o platformă dedicată în mare parte tinerilor, poate te-ai gândi că eforturile de marketing nu ar trebui concentrate în această direcție. Deci, este video marketing potrivit pentru afacerea ta? Vom alege să fim direcți în a răspunde la această întrebare. Dacă este utilizat corect, YouTube poate asigura un mare boom în promovarea activității tale.

Acest lucru se întâmplă pentru că platforma asigură o audiență incredibil de vastă în schimbul unor costuri de investiție infime. Ai putea spune că este canalul de vis al unui marketer. Cu toate acestea, suntem de acord că YouTube nu este potrivit pentru toate tipurile de afaceri. Deoarece competiția este aprigă, iar gusturile vizitatorilor în site diverse, va trebui să depui un efort mai mare în crearea conținutului pentru a te asigura că vei fi răsplătit. Astfel, va trebui să iei în considerare câteva motive pentru care YouTube este atât de eficient.

1. Marketing online la costuri reduse

Știm deja că videoclipurile atrag. Astfel, video marketing este o formă eficientă de promovare la care marile companii au apelat încă de mult timp. Diferența este că abordarea lor avea în vedere formele tradiționale de marketing, prin reclame difuzate la televizor. Fiindcă vorbim acum despre costuri, este necesară și o comparație. Costurile pentru reclamele tradiționale sunt sesizabil mai mari, ceea ce înseamnă că nu se află în aria de disponibilitate pentru toate întreprinderile, mici sau mari.

Datorită YouTube acum toate tipurile de întreprinderi pot beneficia de promovare prin video. Costul de a posta un videoclip în platformă este efectiv 0, întrucât nu ești taxat pentru încărcare sau streaming. Așadar, singurele costuri care vor trebui suportate sunt cele de filmare și de editare a cadrelor. Iar acestea depind în întregime de calitatea pe care ți-o dorești pentru conținutul tău.

2. Atrage vizitatori din întreaga lume

Bărbat la laptop care caută brandul preferat pe YouTube

Este timpul să admitem că toții consumatorii iubesc să urmărească videoclipuri. Societatea se transformă constant, trecând de la o populație de cititori, la una de urmăritori. Astfel, textul, oricât de cuprinzător va fi, întotdeauna va fi întrecut de un videoclip bine realizat. Fie că îți place sau nu, timpurile se schimbă, ceea ce înseamnă că și mixul tău de marketing trebuie adaptat în funcție de schimbările care au loc în mediul online.

Există totuși un mod în care poți integra informația sub forma unui videoclip interesant. Iar cu cât mai interesant este videoclipul, cu atât va fi mai mare audiența atrasă de acesta. Într-un videoclip de 3 minute, de exemplu, poți încadra suficientă informație astfel încât să fie și cuprinzător, dar și entertaining. Astfel, în doar trei minute, poți îndeplini toate cele 3 mari nevoie ale oamenilor: de a fi educați, distrați și informați.

Cum poți integra YouTube în strategia ta de marketing?

Oameni de marketing care construiesc strategia de marketing pe YouTube

Având în vedere numărul impresionant de companii care au îmbrățișat video marketing prin intermediul YouTube, nu este surprinzător faptul că există numeroase căi prin care platforma poate fi folosită. Acest lucru se întâmplă pentru că fiecare companie are câte un țel diferit pentru campanie de video marketing pe YouTube. Astfel, în funcție de scopul campaniei de marketing, iată câteva moduri în care poți utiliza video marketing pe YouTube.

YouTube și Brand Awareness

Multe companii în zilele noastre se folosesc de YouTube drept canal pentru campanii de conștientizare a bradului. Astfel, în loc să se concentreze asupra produselor sau serviciilor oferite, mai degrabă au grijă ca întregul brand să fie cunoscut prin intermediul videoclipurilor realizate. Aceste videoclipuri realizate pentru brand awareness sunt, de obicei, distractive, incluzându-se subtil detalii referitoare la brand. Acestea vor rămâne totuși bine întipărite în mintea observatorului, dacă videoclipul este gândit și realizat foarte bine.

YouTube și promovarea produselor

Dacă este posibilă utilizarea platformei YouTube pentru promovarea brandului, atunci este la fel de eficientă și pentru promovarea individuală a produselor. Aceste videoclipuri, însă, vor necesita o abordare mult mai directă. A nu se folosi detalii subtile, ci mai degrabă elemente care să strige „Acesta este produsul nostru și este excelent!”. Cu toate acestea, videoclipul va rămâne totuși informativ, educațional și distractiv. Doar va fi nevoie ca tu să găsești o metodă pentru a le îmbina pe toate într-un mod care să îți pună în valoare produsul, fără a-l lovi pe client direct în față.

YouTube și promoțiile în retail

YouTube poate fi folosit ca gazdă și pentru filmulețele care promovează magazinele de retail. Acestea vor avea drept obiectiv promovarea ofertelor și promoțiilor pe scurtă durată pe care magazinul le pune la dispoziție. Cu toate acestea, dacă filmulețul nu va face altceva decât să prezinte ofertele, acesta are șanse foarte mari de a fi plasat în aria de uitare a YouTube-ului, fără a aduce cine știe ce trafic. O abordare corectă a unui astfel de videoclip nu trebuie să includă fraze pompoase, menite să frapeze, de pildă „doar în această săptămână” sau „reduceri uriașe de 20%”. Poți, pe de altă parte, să înregistrezi un tur al magazinului fizic, scoțând în evidență ofertele, fără a atrage însă foarte mare atenție asupra lor. De aici, subconștientul uman va lucra singur, atrăgând mai mulți clienți, fără a le spune explicit să vină la tine.

Având cele de mai sus în minte, îți poți da seama că nu este deloc greu să te promovezi ingenios prin intermediul unui videoclip. Tot ce ai nevoie este o idee bună, o execuție eficientă, iar restul vor veni de la sine. La fel de simplu este și să trimiți o campanie de conștientizare prin intermediul SMS-ului. Nu trebuie decât să te înregistrezi aici, să trimiți primele tale SMS-uri și să aștepți să vezi cum îți crește afacerea.

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu