Clienți care se bucură când primesc SMS de ziua de naștere din partea brandului preferat

SMS la ziua de naștere – Metodă simplă și rapidă de fidelizare a clientului!

În condițiile competiției acerbe de pe piața de comerț online, un obiectiv primordial pentru orice firmă care activează în acest domeniu este fidelizarea clienților și păstrarea acestora drept cumpărători ai produselor sau serviciilor oferite. 

De-a lungul timpului, aceste companii au folosit diverse metode pentru a-și arăta grija față de client, un exemplu bun în acest sens fiind utilizarea e-mailului. În ultimii ani, însă, această modalitate de comunicare a devenit ineficientă din cauza bombardării cu mesaje de tip spam

O soluție nouă, care are șanse mult mai mari de a ajunge la client, este SMS-ul, prin intermediul căruia pot fi trimise vouchere și cupoane de reducere pentru ocazii speciale, cum ar fi ziua de naștere a acestuia. Mai mult, în continuare, vei afla ce presupune această metodă de promovare și care sunt avantajele ei. 

1. SMS de ziua de naștere-metodă de fidelizare a clientului

În comerțul online, se spune că este ușor să găsești un client, dar că este mult mai dificil să-l păstrezi. Consumatorii au o multitudine de opțiuni, de multe ori aproape identice, diferența fiind făcută de atitudinea firmei și de grija acesteia față de potențialul cumpărător. Oamenilor le place să primească atenția cuvenită și să se simtă importanți, chiar dacă este vorba despre un banal mesaj primit cu un anumit prilej. 

Dacă este însoțit și de vreo ofertă specială sau de o reducere la articolele preferate, atunci este formula perfectă pentru a asigura loialitatea persoanei în cauză față de magazinul sau față de firma de la care a mai cumpărat și înainte. În acest fel, a apărut un nou instrument de marketing, și anume SMS-ul trimis cu ocazia aniversării zilei de naștere. 

Practic, baza de date cu zilele de naștere ale clienților poate fi utilizată într-un mod automatizat, pentru a le trimite acestora mesaje de ”La mulți ani!”, însoțite și de promoții personalizate. Pe lângă mulțumirea adusă acestora, un astfel de serviciu pentru marketing și promovare reprezintă și o oportunitate de a realiza o nouă vânzare.

Om de afaceri care stabilește strategii de SMS Marketing

2. Avantajele SMS-ului pentru ziua de naștere

Deși acest tool, ideal în cazul serviciilor pentru marketing și promovare, nu este de foarte mult timp pe piață, a devenit din ce în ce mai popular și mai folosit de către firmele care activează în mediul online, datorită numeroaselor lui avantaje:

  • Ușurința cu care se implementează – baza de date cu zilele de naștere ale clienților, obținute prin diverse metode, poate fi folosită o lungă perioadă de timp, fără a mai fi nevoie de alte intervenții. Totuși, trebuie să ții cont și de noua lege GDPR și să ceri acordul consumatorului în ceea ce privește prelucrarea datelor personale;
  • Investiția minimă necesară – cheltuielile în acest sens nu sunt mari. Se plătește o sumă fixă pentru fiecare client, care poate fi recuperată foarte ușor prin potențialele vânzări ulterioare, care, de obicei, se și întâmplă după primirea unui astfel de SMS;
  • Rapiditatea cu care se face implementarea – practic, în câteva ore, sistemul poate fi pus la punct, iar SMS-ul trimis unui client care se va bucura imediat de avantajele oferite de acesta;
  • Procentul foarte mare de deschidere a mesajului – față de alte metode de comunicare, cum ar fi e-mailul sau felicitările clasice, SMS-ul are o rată de deschidere mult mai mare, de aproximativ 98%, datorită faptului că nu poate fi șters înainte de a fi citit, chiar și involuntar, de către destinatari;
  • Mesajul text poate fi însoțit de oferte, de promoții și de vouchere de reduceri – astfel de detalii îl vor atrage pe client, iar acest lucru va duce la creșterea volumului de vânzări la firmă;
  • Mesajele de tip SMS ajung rapid și direct la consumator – telefonul mobil este disponibil 24 de ore din 24, prin urmare clientul le poate citi în timp real. În plus, există chiar și posibilitatea trimiterii unui asemenea text la o anumită oră, atunci când probabilitatea ca acesta să fie citit cu atenție este mai mare;
  • Posibilitatea de personalizare a mesajului, inclusiv cu numele și prenumele clientului – acest detaliu îi dă o notă de familiaritate, ce nu poate să fie decât pe placul destinatarului, care se va simți măgulit. 

Ilustrație care sugerează trimiterea SMS-urilor

În concluzie, dacă ai o firmă care activează în domeniul online, care le oferă clienților produse sau servicii și vrei să-i fidelizezi pe aceștia și, în același timp, să mărești volumul vânzărilor, atunci apelează cu încredere la SMS-ul pentru ziua de naștere, care este o metodă de marketing modernă, eficientă și extrem de ușor de pus în practică. Rezultatele nu vor întârzia să apară și toată lumea va avea de câștigat!

Sursa foto: shutterstock.com

3. Întrebări și răspunsuri frecvente pentru SMS-uri de ziua de naștere

Ce este SMS-ul pentru ziua de naștere?

SMS-ul pentru ziua de naștere este un instrument ideal în cazul serviciilor pentru marketing și promovare, prin care o companie își poate fideliza clienții.

Ce conține un SMS pentru ziua de naștere?

Un SMS pentru ziua de naștere poate conține diverse oferte, promoții și vouchere de reduceri, personalizate în funcție de clientul căruia îi este trimis.

De ce este eficient SMS-ul pentru ziua de naștere?

SMS-ul pentru ziua de naștere este eficient pentru că este ușor de implementat și are o rată de citire mult mai mare decât a oricărui alt tool de comunicare, cum este, de exemplu, e-mailul.

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu