Bărbat care stă la laptop

SMS Gateway: Tot ce trebuie să știi despre acest serviciu

Companiile folosesc adesea serviciul SMS gateway pentru a trimite sistematic și eficient mesaje text abonaților sau clienților lor. Cu toate acestea, nu toți proprietarii de afaceri înțeleg conceptul care stă la baza serviciului SMS gateway, chiar dacă le-ar putea aduce beneficii. Așadar, acest articol are drept scop creșterea înțelegerii pe care oamenii de marketing o au asupra software-ului SMS gateway și a modului de utilizare a acestuia.

SMS Gateway – Cum funcționează?

Acesta este obținut de la un furnizor de SMS. Software-ul permite utilizatorilor să distribuie orice număr de texte la un moment dat. Pentru a trimite mesaje text clienților sau abonaților, utilizatorii au nevoie și de acces la internet. Utilizarea software-ului pe computer ar putea fi cea mai ușoară opțiune, dar acesta poate fi rulat și pe un telefon mobil sau tabletă.

O companie care are propriul software CRM face ca API-ul furnizorului să devină cel mai bun mod de acțiune. Aceasta se întâmplă întrucât se integrează cu ușurință în sistemul clientului. Astfel, permite unei companii să trimită automat SMS-uri folosind software-ul actual. Așadar, numerele de telefon mobil pot fi adăugate sau eliminate în toate programele folosite. Ele pot fi adăugate individual sau în foldere utilizând un fișier text simplu sau o foaie de calcul Excel care conține toate numerele care trebuie adăugate. Cu ajutorul acestor baze de date, poți mai târziu, să trimiți campanii personalizate către diferite tipuri de public. De aceea este importantă o sortare riguroasă a datelor clienților. Toate aceste acțiuni pot fi foarte ușor realizate, din contul tău din platforma SMSO.

Antreprenor care folosește serviciul SMS Gateway pentru a trimite mesaje clienților

Sursa: Pixabay

În funcție de scopul utilizării software-ului, cumpărătorii ar trebui să ia în considerare caracteristicile disponibile în diferitele tipuri de software. De exemplu, dacă un fișier conține același număr de telefon mobil de mai multe ori, unele programe elimină automat aceste duble, economisind mult timp și bătăi de cap.

SMS Gateway – Procesul de funcționare în termeni tehnici

În termeni tehnici, Centrul de servicii pentru mesaje scurte (SMSC) se ocupă de trimiterea și controlul mesajelor text. Acesta este responsabil pentru transmiterea și stocare-transmiterea mesajelor scurte între un SME (Unitate de mesagerie scurtă) și stația mobilă. Dacă telefonul destinatarului este oprit, SMSC va trimite mesajul când telefonul este pornit.

Problema este că aceste centre de servicii pentru mesaje scurte folosesc protocoale diferite pentru a gestiona operațiunile SMS prin rețea. Dacă ele nu acceptă același protocol, utilizatorii nu vor putea face schimb de mesaje SMS. Iată aici intervine serviciul SMS gateway. Gateway-urile SMS sunt utilizate pentru interconectarea protocoalelor SMSC de către operatorii de telefonie mobilă.

În afară de operatorii de telefonie mobilă, gateway-urile SMS sunt utilizate de dezvoltatori. Fiecare operator de telefonie mobilă își cumpără SMSC de la furnizorii de infrastructură precum Nokia Networks, Samsung și Huawei. Odată ce operatorul de transport are acest echipament, îl personalizează după nevoile lor. Acest lucru duce la probleme de interoperabilitate. Pentru a primi și a trimite mesaje SMS în bloc, trebuie să vă conectați aplicația la SMSC-urile diferiților operatori de telefonie mobilă. O opțiune este să vă adaptați aplicația la fiecare protocol SMSC. Cu toate acestea, încetinește și complică procesul de dezvoltare.

În schimb, puteți utiliza un gateway SMS care gestionează conexiunile la diferite SMSC-uri. Setările gateway-ului SMS pot fi de obicei modificate pentru a accepta mai multe protocoale SMSC. Utilizarea unui gateway SMS reduce timpul de dezvoltare. 

SMS Gateway – Care sunt avantajele reale ale serviciului?

Studiile au demonstrat că software-ul gateway SMS crește vânzările și veniturile. Acesta are însă și alte utilizări în afara promovării și a vânzărilor. De asemenea, el este utilizat pentru comunicarea directă cu angajații și clienții.

Acest tip de serviciu se poate dovedi a fi extrem de folositor. Mai ales când scopul este reducerea costurilor. De ce spunem asta? Fiindcă trimiterea unui SMS de la un telefon la altul poate fi costisitoare. Tocmai din acest motiv, fiindcă mesajele text trimise pe internet nu valorează la fel de mult, serviciile web to SMS sunt extrem de eficiente din punctul de vedere al costurilor. De asemenea, folosindu-te de Internet, este mai ușor să trimiți volume mai mari de text.

Majoritatea tipurilor de software gateway SMS permit utilizatorilor să-și creeze propriul șablon. Aceasta înseamnă că s-a încheiat vremea tastării aceluiași mesaj la nesfârșit și trimiterea lui către persoanele de interes în fiecare lună. Ceea ce trebuie să faci este pur și simplu să încarci șablonul SMS și să apeși butonul pentru retrimiterea automată a mesajului.

SMS Gateway – Este o opțiune sigură?

Companiile care utilizează software de gateway SMS nu trebuie să se îngrijoreze de securitate. Acest lucru este responsabilitatea furnizorului de SMS-uri care pune la dispoziție software-ul. Din acest motiv, noi punem mare preț pe reglementările GDPR și pe confidențialitate și protecția datelor. În acest sens, oferim la rândul nostru, clienților noștri consultanță GDPR, tocmai pentru a ne asigura că toate acțiunile sunt conforme cu reglementările în vigoare.

Femeie care primește SMS din partea brandului preferat

Sursa: Pixabay

Tipuri de SMS Gateway

Există trei tipuri de gateway-uri SMS:

  •   Web2SMS – Acesta permite trimiterea de mesaje SMS de pe site-uri web și aplicații web pe telefoane mobile.
  •   SMS2Email – Permite conectarea numărului de telefon la un e-mail. Când primești un SMS, este trimisă o notificare prin e-mail. Apoi, poți trimite mesaje SMS direct prin e-mail.
  •   SMS2Skype – Permite trimiterea și primirea de mesaje SMS către un număr Skype.

Luând în considerare toate cele de mai sus, putem afirma că serviciul SMS Gateway reprezintă un instrument util care ajută companiile să ajungă simultan la un grup mare de clienți. Din fericire pentru tine, platforma SMSO îți pune la dispoziție acest serviciu, alături de toate celelalte necesare pentru a transmite cu ușurință campanii de SMS marketing. Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi aici.

 

 

 

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu