Ilustrație care arată beneficiile reclamelor prin SMS

RECLAME PRIN SMS – Metoda rapidă prin care atragi clienți pentru afacerea ta!

Îți dorești mai mulți clienți și mai multă vizibilitate pentru afacerea ta? Atunci trebuie să te asiguri că mesajul tău ajunge la destinatar, iar cel mai simplu și rapid mod de a face acest lucru este prin intermediul reclamelor prin sms.

Avantajul major al acestei strategii de marketing este că ai certitudinea transmiterii informației către persoanele vizate, deoarece, în ziua de azi, toată lumea are un mobil. Lipsa conexiunii la internet nu va fi o problemă, deoarece sms-urile sunt recepționate de către oricine dispune de o cartelă preplătită sau de un abonament la o companie de telefonie. 

Astfel, spre deosebire de marketing-ul pe rețele de socializare, care ajunge să aibă impact numai asupra unui anumit public, adică cel care este conectat la internet, cel prin mesaje pe telefon nu se confruntă cu acest obstacol și reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de comunicare.

Află, în continuare, care sunt avantajele reclamelor prin sms și de ce ar trebui să alegi această strategie de marketing pentru promovarea afacerii tale.

1. Care sunt avantajele reclamelor prin sms?

Având în vedere faptul că telefonul este cel mai utilizat mijloc de comunicare, o reclamă prin sms va avea de cele mai multe ori efectul dorit, adică promovarea produselor sau a serviciilor tale și atragerea cât mai multor clienți.

Iată de ce avantaje te bucuri dacă apelezi la specialiștii în marketing și informare:

  • Beneficiezi de o platformă ușor de utilizat pentru programarea campaniilor, care poate fi integrată în site-ul afacerii tale;
  • Ai posibilitatea de a stabili publicul țintă pentru business-ul tău, transmiterea mesajelor realizându-se numai către anumite categorii de destinatari, de exemplu în funcție de vârstă, în cazul în care, pentru publicitatea produselor tale, este necesară o segmentare socio-demografică;
  • Cu ajutorul geolocalizării retroactive, poți să transmiți o reclamă sms doar persoanelor care s-au aflat la un moment dat într-o anumită zonă;
  • Dacă ai nevoie să trimiți reclame prin sms diferențiat, pentru anumite categorii de destinatari, ai la dispoziție liste de contacte;
  • Poți salva conținutul unui mesaj pentru ocazii specifice și să îl reutilizezi de câte ori este necesar să trimiți campanii promoționale sau informative;
  • Programezi în avans transmiterea sms-urilor sau expediezi de urgență un mesaj prioritar.

2. De ce să alegi reclamele prin sms pentru promovarea afacerii tale?

Studiile au demonstrat că 90% dintre sms-uri sunt citite în primele 3 minute, așadar comunicarea cu destinatarul mesajului tău este directă și extrem de rapidă. În plus, 70% dintre respondenți au declarat că sunt interesați de reclamele prin sms, ceea ce înseamnă că aceasta este o metodă cât se poate de eficientă pentru atragerea clienților către afacerea ta.

De asemenea, campaniile de sms marketing îți permit să îți dezvolți o bază de date cu clienți pe care să îi fidelizezi prin oferte promoționale, noutăți sau alte înștiințări.

Pentru a obține rezultatele dorite în urma contractării serviciilor de marketing prin sms, trebuie să te asiguri că afli în timp real care este statusul expedierii mesajelor, primești rapoarte lunare cu privire la această activitate și beneficiezi de campanii la prețuri avantajoase.

În concluzie, dacă ești un antreprenor în căutarea celor mai bune modalități de promovare a afacerii sale, ia în considerare implementarea reclamelor prin sms în strategia ta de marketing, deoarece, astfel, vei reuși să te adresezi exact publicului țintă care se potrivește domeniului tău și care are nevoie de produsele sau de serviciile pe care le oferi.

3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre reclamele prin sms

Ce înseamnă o reclamă prin sms?

Reclama prin sms este strategia de marketing care presupune promovarea afacerii tale prin intermediul mesajelor pe telefon, fiind necesară doar abonarea destinatarilor la o rețea de telefonie.

Ce beneficii aduc reclamele prin sms afacerii tale?

Dacă alegi să implementezi reclamele prin sms pentru a-ți face cunoscute produsele sau serviciile, vei beneficia de servicii rapide și eficiente pentru stabilirea publicului țintă și pentru atragerea acestuia prin campaniile programate de promovare și informare.

Reclamele prin sms sunt superioare altor strategii de marketing?

Studiile arată că reclamele prin sms au un impact mult mai direct și mai eficient asupra destinatarilor, rata medie de citire a mesajelor pe telefon fiind de 98%, spre deosebire de doar 22% în cazul campaniilor prin e-mail.

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu