Plata prin SMS: lucrurile esentiale pe care trebuie sa le cunosti despre aceasta modalitate de plata

SMS-urile sunt un canal de comunicare extrem de eficient, care iti asigura, in proportie de 98%, o interactiune directa cu clientii tai. Majoritatea oamenilor din intreaga lume au la indemana un telefon mobil, iar plata prin SMS este doar la cateva secunde distanta de ei. Aceasta metoda de plata este rapida si poate fi configurata cu usurinta, iar clientii tai nu trebuie sa aiba un cont bancar, ci au nevoie de un numar prin care sa achite produsele sau serviciile dorite.

1. Ce este plata prin SMS?

Pe langa serviciile de bulk SMS si campanii targetate, mesajele text pot fi folosite si pentru a face plati. Cu serviciul de plata prin SMS, clientii trimit un mesaj text pentru a plati pentru un produs sau pentru un serviciu. Mesajul ajunge la furnizorul de plati mobile, iar costul produsului sau serviciului achizitionat este adaugat la factura telefonica lunara sau este extras din suma pe care cumparatorul a platit-o in avans operatorului de telefonie mobila. 

Utilizatorii care cumpara produse cu plata prin SMS pot face achizitii rapide si in siguranta. Majoritatea companiilor ofera clientilor posibilitatea unei astfel de plati pentru a le face viata mai usoara. Astazi, plata prin SMS este utilizata in aproape toate tarile dezvoltate, de oricine are serviciu de telefonie, astfel companiile pot primi plati de la milioane de clienti, chiar daca ei nu au cont bancar sau card de credit. In plus, acestia nu trebuie sa mai verifice identitatea clientului sau sa se ingrijoreze de refuzarea tranzactiilor, intrucat, de partea de facturare se va ocupa operatorul de telefonie mobila.

Barbat care utilizeaza telefonul mobil pentru a efectua o plata prin SMS

2. Cum functioneaza plata pentru cumparaturi prin SMS? 

Plata prin SMS este una dintre cele mai usoare si sigure metode de a achizitiona produse sau servicii, intrucat utilizatorii nu sunt nevoiti sa isi aminteasca parole sau sa aiba la indemana datele bancare. Tot ce trebuie sa faca este sa trimita un SMS si achizitia lor este completa. De cele mai multe ori, o plata prin SMS nu trebuie sa dureze mai mult de un minut. Exista cateva moduri prin care plata prin SMS poate fi accesata:

Site web sau cod – clientul este redirectionat catre o pagina web sau i se genereaza un cod, apoi el trebuie sa trimita codul la numarul afisat pe ecran. La final, primeste un mesaj text de confirmare ca tranzactia a fost efectuata.

Introducand numarul de telefon – clientului i se solicita introducerea numarului de telefon pe un site web, iar furnizorul trimite pe acel numar un cod. Cu acel cod, clientul acceseaza serviciul solicitat.

Prin mesaj text direct – clientul trebuie sa trimita un mesaj text catre numarul de telefon pus la dispozitie de companie si asteapta in schimb confirmarea tranzactiei sau codul de  acces.

Femeie care foloseste plata prin SMS

3. Cand se poate utiliza un serviciu de plata prin SMS?

Exista multe avantaje ale platilor prin SMS de care companiile pot profita. In prezent, nu toti potentialii cumparatori au cont bancar, insa, majoritatea au un telefon cu care pot achita pentru bunurile de care au nevoie. Adesea, plata prin SMS este folosita pentru plata serviciilor – clientul poate sa uite sa achite o factura, daca aceasta este trimisa printr-o modalitate traditionala, in posta. Punand la dispozitie plata prin SMS, cresti sansele ca informatia legata de plata sa ajunga la clientul tau.

Mai mult decat atat, serviciul de plata prin SMS poate fi util si in cazul in care clientul poate avea facturi restante, iar compania poate trimite un SMS catre o platform de plata sigura prin acelasi canal. 

Companiile multinationale ofera clientilor optiunea de plata prin SMS pentru ca aceasta este o metoda sigura si simpla de plata. Clientii pot face cumparaturi, pot plati facturi sau pot accesa diferite locuri. Pe masura ce incepi sa implementezi in strategia afaceriii tale aceasta solutie de plata, vei vedea ca eforturile depuse pentru elaborarea strategiilor de marketing mobil si cele pentru procesarea platilor se vor afla in stransa legatura.

Sursa foto: Pexels.com

4. Intrebari si raspunsuri frecvente despre plata prin SMS

  • Cat dureaza efectuarea unei plati prin SMS?

In mod normal, o plata prin SMS dureaza mai putin de un minut si nu trebuie sa te ingrijoreze ca datele tale personale ajung pe mana cui nu trebuie.

  • Plata prin SMS este sigura?

Plata prin SMS este foarte sigura. Aceasta metoda de plata nu solicita informatii sensibile, precum datele cardului sau alte informatii personale, astfel nu exista riscul de fraudare a contului bancar. 

  • In cat timp primesc confirmarea ca s-a efectuat plata prin SMS?

Confirmarea platii trebuie sa ajunga in cateva secunde la tine. Daca acest lucru nu se intampla, verifica prezenta semnalului de telefonie mobila. In cazul in care tranzactia esueaza, vei primi, cel mai probabil, un SMS care sa iti comunice acest lucru.

 

 

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu