Femeie care verifică mesajele publicitare primite pe telefonul mobil

Mesajele publicitare prin sms – Totul despre această strategie de marketing & exemple creative!

Ești în căutarea unor noi modalități prin care să promovezi brand-ul tău? Acum, marile firme se concentrează pe un canal mai direct de comunicare cu clienții – sms-urile. Acest lucru se datorează faptului că telefonul este considerat în ziua de astăzi o extensie a omului. Astfel, publicitatea prin SMS poate fi despre: o invitație în magazin, despre detalii cu privire la comanda plasată sau despre noutățile companiei.

1. Despre mesajul publicitar SMS – exemplu

Nu există om care să nu aibă măcar o mică idee despre ce înseamnă mesajul promoțional. Cu siguranță și tu ai primit măcar o dată un SMS cu privire la un anumit produs de la un brand sau despre confirmarea comenzii plasate în mediul online. Tehnica de marketing este ideală pentru majoritatea industriilor, așa că află cum poți și tu să o utilizezi pentru business-ul tău. În primul rând, este necesar să afli cât mai multe despre această strategie și să vezi câteva exemple de SMS-uri.

Trebuie să știi că mesajele publicitare pentru un produs sau serviciu reprezintă instrumentul preferat de către marile companii care doresc să comunice rapid și eficient cu publicul larg. Acest lucru este datorat următoarelor aspecte:

  • Rata de citire a unui SMS este de doar 3 minute de la primirea acestuia
  • În medie, costurile sunt între 4-8 cenți pe mesaj
  • Rata de deschidere a unui SMS este de 95% (mult mai mare decât rata de deschidere a unui e-mail)

Cele mai bune campanii de marketing prin sms-uri sunt cele care determină acțiunea, precum următorul mesaj – “Hai să ne dăm întâlnire mâine, data, în magazinul nostru din locația ‘x’, pentru a ne bucura împreună de cele mai bune oferte.”. Acesta poate fi unul dintre exemplele de SMS-uri de Black Friday.

Astfel, promovarea brand-ului înainte de Vinerea Neagră prin intermediul mesajelor promoționale, nu determină doar comunicarea cu clientul, ci și începerea unei campanii de marketing prin SMS. Companiile cunosc faptul că această tehnică de promovare poate face diferența, motiv pentru care înainte de Crăciun, de Ziua Îndrăgostiților, de Paște și nu numai, clienții sunt asaltați din toate părțile de diferite exemple de mesaje publicitare.

În plus, trebuie să știi că aceste sms-uri au aproximativ 160 de caractere, în cazuri rare ajungând și la aproape 300. Mai mult decât atât, este ideal ca toate mesajele primite să aibă o opțiune clară de dezabonare, care să permită clientului să iasă automat din campanie.

2. Tipuri de mesaje publicitare SMS – exemplu

Acum că ai înțeles ce presupun exact aceste mesaje promoționale, a venit timpul să afli și care pot fi tipurile de SMS-uri pe care le poți folosi pentru business-ul.

Exemple de mesaje publicitare:

  •       SMS pentru creșterea numărului de clienți

Dacă tocmai ai pornit la drum cu o nouă afacere, mesajele promoționale pot reprezenta una dintre cele mai bune metode de promovare ale brand-ului. Foarte multe companii apelează la această tehnică deoarece are capacitatea de a strânge foarte mulți abonați, într-un termen extrem de scurt.

Cele mai multe firme se bazează pe utilizarea în reclame a unor cuvinte-cheie, cu ajutorul cărora clienții să obțină anumite avantaje, precum promoții sau invitații la anumite evenimente.

Exemplu de mesaj publicitar:

“Trimite SMS gratuit cu textul Toamnă la xxxx si vei avea parte de o reducere de 10% în colecția toamnă-iarnă de la magazinul tău preferat, numele brand-ului.”

  • SMS pentru creșterea vânzărilor

Acest tip de mesaje urmăresc să capteze atenția publicului și să atragă cât mai multe persoane către serviciile, ofertele sau produsele oferite de firmă. Pentru a mări șansele de succes, unele brand-uri împart clienții-țintă în câteva categorii, după care trimit mesaje specifice fiecărui grup în parte.

Exemplu SMS:

“Oferte de ultima oră în stațiunea Mamaia! Intră aici și rezervă cele mai ieftine destinații de vacanță!”

  • Sms pentru eficiență

Foarte multe afaceri se bazează pe întâlnirile cu clienții, motiv pentru care acestea au nevoie de o anumită siguranță și seriozitate din partea consumatorilor. Pentru ca antreprenorii să se asigure cu privire la întâlnirea stabilită, trimit mesaje publicitare, cu scopul de a le reaminti clienților ora și data evenimentului.

Exemplu SMS marketing:

“Bună, nume! Îți reamintesc că astăzi, data, am stabilit o întâlnire la ora la sediul nostru, aflat la adresa. Te așteptăm!”

În concluzie, dacă și tu primești astfel de mesaje publicitare, folosește-le ca inspirație pentru a-ți îmbunătăți propria strategie de marketing prin sms. Aceasta este o nouă tehnică, folosită în ultima vreme de tot mai multe brand-uri, cu scopul de a câștiga cât mai mulți clienți noi, dar și cu scopul de a-i fideliza pe cei existenți.

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu