Telefon mobil

Ce inseamna API si cum il poti folosi usor pentru afacerea ta

SMS API si integrari API sunt doua tehnologii pe care le poti implementa usor in afacerea ta pentru a te bucura de un work flow mai simplu, de la o relatie mai buna cu clientii si de economii in anumite cazuri. Odata cu avansul tehnologiei, felul in care afacerile se desfasoara se schimba intr-un mod pozitiv. Poti avea tehnologia de partea ta intr-o multime de moduri, multe dintre ele fara costuri majore, iar business-ul tau poate creste mai repede. Daca vrei sa iti dezvolti business-ul fara batai de cap, atunci API poate fi aliatul tau. Iata ce inseamna API pentru business si pentru clientii unui business:

1. API: ce inseamna?

Ilustrație telefon mobil

 API este abrevierea de la Application Programming Interface (Interfata de Programare), mai exact o conexiune intre computere sau programe. Ce inseamna integrarea API? Aceasta se refera la folosirea interfetelor de programare ale unor aplicatii pentru a le conecta. Conectarea unor aplicatii intre ele poate ajuta o companie sa automatizeze procese cheie ale afacerii, dar si sa faca schimb de date intre aplicatii si intre departamente. Toate aceste conexiuni sunt desigur securizate cu ajutorul unei chei API, ceea ce inseamna siguranta pentru informatiile si documentele unei firme.

2. Integrare prin API: cum se poate folosi simplu si usor pentru afacerea ta

Ilustrație telefon mobil integrare API

 Integrarea API te poate ajuta in business-ul tau atat la nivel de automatizare, cat si la nivel de relatii cu clientii sau de generare rapoarte:

  • Crearea automata de rapoarte. Pentru foarte multe afaceri, extragerea de date si crearea de rapoarte dureaza si acest lucru inseamna mai multa munca. Integrarea API te poate ajuta sa economisesti timp pretios pe care il poti canaliza catre alte obiective. O interfata API poate sa creeze automat rapoarte cu ajutorul datelor deja existente in fisierele si aplicatiile companiei. In plus, aceasta poate chiar sa le si updateze in timp real sau la o data stabilita de tine.
  • Inglobeaza cu succes serviciile pe care compania ta le foloseste. Daca folosesti 3 tipuri de programe pentru un singur work flow, sa zicem pentru o campanie, atunci integrarea API te poate ajuta sa le ai pe toate 3 intr-un singur loc, pentru a economisi timp si energie.
  • Automatizeaza proceduri. Cu ajutorul intergrarii API poti automatiza o multime de proceduri. Nu mai trebuie sa dai notificari sau e-mail-uri manual, ci doar sa decizi cand, cum si cui vrei sa trimiti mesaje, newslettere, alarme sau notificari. In Romania SMS API este o tehnologie care a castigat din ce in ce mai mut teren si te poate ajuta sa automatizezi notificarile prin SMS. Spre exemplu, atunci cand o comanda este preluata sau atunci cand un client nou se inscrie pe site-ul tau, clientul va primi automat o notificare SMS. De asemenea, poti folosi campanii targetate, concursuri prin SMS pentru a ramane mai aproape de clientii tai, intr-un mod simplu.

 Cu ajutorul API, afacerea ta poate sa creasca intr-un timp mai scurt, ceea ce inseamna mai multi clienti fericiti, proceduri de lucru mai simple si un business mai smart. Poti folosi tehnologia in avantajul tau, fara costuri enorme, dimpotriva, economisind bani pe termen lung. Fie ca alegi sa automatizezi proceduri, cum ar fi notificarile prin SMS sau e-mail-urile de abonare la newsletter sau alegi sa conectezi mai multe servicii pe care le folosesti pentru un singur workflow, modul in care afacerea ta isi desfasoara activitatea se va schimba cu siguranta intr-un mod pozitiv.

Sursa foto: Pexels.com

3. Intrebari si raspunsuri frecvente despre ce inseamna API

  1. Ce inseamna API pentru un business?

 API inseamna un mod de lucru mai usor si mai eficient pentru un business. Il poti folosi pentru a conecta mai multe aplicatii pe care le folosesti, pentru a automatiza proceduri sau pentru a extrage date automat din mai multe fisiere sau aplicatii.

  1. Ce preturi implica API?

 Exista numeroase tipuri de tehnologii API si numeroase feluri de a le utiliza. Depinde ce produse si aplicatii folosesti deja, dar si in ce mod vrei sa utilizezi API. In general, exista solutii API pentru toate bugetele.

  1. Cum pot folosi SMS API?

 Poti folosi SMS API pentru a trimite automat notificari prin SMS clientilor tai. Spre exemplu, integrand aplicatia de SMS pentru clienti cu aplicatiile pentru comenzi online, acestia pot primi notificari automate atunci cand comanda a fost preluata sau atunci cand comanda a fost inregistrata.

 

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu