Ce-este-SMS-API-și-cum-funcționează

Ce este SMS API și cum funcționează?

Ca marketer, suntem siguri că te-ai întrebat măcar odată cum funcționează un SMS API. Pentru mulți este un proces destul de necunoscut. Platforma SMSO, însă, este astfel construită încât integrarea acestuia să fie extrem de simplă și rapidă. Mai departe vom explica ce este un SMS API, cum funcționează și care sunt avantajele utilizării acestuia pentru comunicarea de business.

1.     Ce este un API?

Ilustrație API

Ce este mai exact și cum funcționează? Ai conectat vreodată un cont de socializare precum Twitter sau Facebook la site-ul companiei tale? Dacă răspunsul este da înseamnă că ai folosit deja un API. Un API, sau Interfața de programare a aplicațiilor, pune la dispoziție funcțiile unui program altui program. Cu alte cuvinte, un API este un cod care permite unei platforme să vorbească cu alta. Gândește-te la acest proces ca la o strângere de mână între doi oameni, se creează o legătură și informațiile pot fi apoi împărtășite. Codul ia anumite criterii din sistem, împreună cu cheile de autentificare și le transformă într-un format lizibil și utilizabil pentru sistemele tale. API-urile funcționează în fundalul aplicațiilor software și sunt invizibile pentru utilizatori.

2.     Ce este un SMS API?

După ce ai analizat numeroase canale și opțiuni, ai decis să integrezi SMS-ul ca instrument pentru afacerea ta. Există mai multe componente de bază pe care va trebui să le iei în considerare, dar cel mai important aspect este API-ul SMS. Un SMS API este un tip de API care permite companiei tale să integreze mesajele de tip SMS (Short Message Service) cu platformele software existente. SMS API-urile îți permit să trimiți sau să primești SMS-uri rapid și eficient prin intermediul oricărui website sau aplicație. Un SMS API face posibil ca afacerea ta să funcționeze 24/7, oferind notificări și informații clienților chiar și în afara programului de lucru.

Sistemele manuale necesită adesea operații practice, încetinind procesul și transformând comunicarea de business într-o corvoadă atât pentru tine cât și pentru utilizatorii tăi. Bazându-se pe intervenția umană pentru a gestiona tranzacțiile de rutină, crește probabilitatea erorilor inutile, precum și irosirea resurselor, care ar fi mai bine utilizate în altă parte.

3.     Cum funcționează un SMS API?

Bărbat care utilizează laptopul

După ce ai integrat un SMS API nu vei mai vrea niciodată să te întorci la trimiterea manuală a zeci sau sute de mesaje. Protocoalele API îți permit să trimiți SMS-uri automat, economisind timp și bani. Avantajul utilizării unui API față de aplicațiile bazate pe web este că nu necesită o conexiune la internet. Atâta timp cât un utilizator are acces la telefonul mobil, acesta va putea primi mesajele tale. Totuși, ține întotdeauna cont de faptul că un utilizator trebuie să opteze pentru a primi orice mesaje din partea companiei tale. Asigură-te că obții consimțământul scris al clienților tăi sau riști sancțiuni. Mai multe despre cum să împaci marketingul cu reglementările GDPR poți găsi aici.

4.     De ce utilizează companiile aceste API-uri?

Acestea permit companiilor să trimită automat mii de mesaje text în câteva secunde. Utilizarea unui SMS API permite comunicări  eficiente, profesionale și sigure, care îmbunătățesc experiența clienților. Totodată, acestea ajută în procesul de asistență oferită utilizatorilor. Există, în acest sens numeroase beneficii pe care SMS API le aduce companiilor:

 •       Formarea unei comunicări bidirecționale cu clienții
 •       Personalizarea mesajelor, inclusiv a SMS-urile de tip Bulk
 •       Confirmarea rezervărilor sau a programărilor
 •       Programarea mesajelor care trebuie trimise într-un anumit interval
 •       Utilizarea autentificării în doi factori (2FA) pentru securitatea contului
 •       Promovarea vânzărilor și reducerilor
 •       Trimiterea notificărilor de urmărire a comenzilor
 •       Automatizarea sarcinilor simple
 •       Trimiterea parolelor unice
 •       Integrarea simplă și eficientă – acest API poate fi integrat cu ușurință în orice platformă online, permițând trimiterea directă a mesajelor, fără a fi necesară conectarea la o platformă externă
 •       Configurare ușoară – tot ce este necesar pentru a începe comunicarea prin SMS sunt câteva linii simple de coduri API încorporate în sistemul backend
 •       Viteză – aceste API-uri sunt concepute pentru a procesa volume mari de mesaje într-o singură cerere. Acum poți trimite sute sau mii de mesaje direct de pe computer în câteva secunde.

5.     Ce tipuri de companii utilizează aceste API-uri?

Deoarece clienții sunt cel mai important activ al afacerii tale, cheia succesului  constă în a rămâne aproape de ei. Prin urmare, folosirea masivă a dispozitivelor mobile cu SMS API-uri te ajută să te conectezi instantaneu cu clienții. De fapt, fiecare companie, indiferent de dimensiunea acesteia, poate beneficia cu siguranță de utilizarea mesajelor text, deoarece integrarea API  presupune acces la nenumărate utilități pentru automatizarea comunicațiilor.

Astfel, un SMS API este ideal pentru orice companie sau organizație care ar beneficia de o comunicare text simplificată și consistentă cu clienții lor. Așadar, lista variază destul de mult, incluzând instituții și companii din diverse domenii:

 •       Școli
 •       Agențiile de votare politică
 •       Cabinete medicale
 •       Bănci
 •       Restaurante
 •       Companii aeriene
 •       Companii de transport maritim și livrare
 •       Industria de traveling și ospitalitate
 •       Firme de asigurări
 •       Marketing & Retail
 •       Agenții guvernamentale
 •       Agenții de strângere de fonduri
 •       Companii de utilități
 •       Agenți imobiliari și brokeri
 •       Organizații de caritate și organizații nonprofit

Având în vedere cele de mai sus, dacă dorești să trimiți și să primești SMS-uri de la clienții tăi, în cel mai scurt timp, cu 0 bătăi de cap, vino în platforma SMSO. Aceasta are un design prietenos și intuitiv, fiind ușor de folosit chiar și de utilizatori neexperimentați. Cheia API și documentația sunt puse la dispoziție imediat după crearea unui cont de utilizator pe platforma noastră. Pentru înregistrare, trebuie doar să îți deschizi un cont. Primele 100 de SMS-uri le primești gratuit.

6.     Intrebari si raspunsuri frecvente despre SMS API

Ce inseamna SMS API? 

API este acronimul de la Application Programming Interface – acesta reprezinta un set de programe si unelte care pot fi folosite pentru baze de date, hardware, biblioteci software sau alte tipuri de sisteme de operare sau de tip web. SMS API este un serviciu de mesaje ce are ca scop gestionarea livrarii de informatii, notificari sau alerte prin sms in orice moment si pentru o masa mai mare de oameni.

Care sunt costurile pentru serviciul de SMS API? 

SMS API nu necesita plata unor tarife suplimentare – este un serviciu oferit gratuit tuturor clienților SMSO.

Care sunt beneficiile acestui serviciu?

Comunicarea este un beneficiu important, ce ajuta la fidelizarea clientilor cu business-ul tau. Prin SMS API vei putea trimite notificari sms clientilor tai, indiferent de tipul acestora.

Cine poate folosi SMS API?

Acest serviciu este adresat oricarei companii sau oricarui business care isi doreste sa pastreze o legatura rapida si accesibila cu clientii sai. Prin urmare, indiferent de industrie sau de domeniul de activiatate, SMS API este un serviciu care ti se potriveste.

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu