promovare-sms-marketing

Promovarea prin SMS sau pe rețelele de socializare?

Care este cel mai bun instrument de marketing pentru afacerea ta? Afla mai multe despre promovarea prin SMS sau cu ajutorul retelelor de socializare.

Telefonul mobil, fără doar și poate, este dispozitivul cel mai folosit de oameni în ultimii ani. Orice client care poate fi targetat de campaniile de advertising deține, cu siguranță, unul. El este mai mult decât un accesoriu, el este un terminal pe care utilizatorul primește, pe lângă apeluri telefonice, multe alte informații. De aceea, telefonul a devenit un instrument de marketing „vânat” de antreprenorii care doresc să își popularizeze afacerile sau produsele. Astăzi, foarte multe strategii de promovare folosesc SMS-ul pentru a intra în contact direct cu clientul.

Telefonul mobil este, în momentul de față, principalul furnizor de informații. Cineva, acolo, este dornic să îți cumpere produsul, iar tu vrei să ajungi direct la el. Sigur, poți să te promovezi pe rețelele de socializare sau pe diverse site-uri care, la rândul lor, pot fi accesate de pe smartphone. Cu toate acestea, căsuța cu mesaje a telefonului mobil reprezintă altceva pentru că verificarea ei este cumva obligatorie. Mesajul îi parvine clientului direct, iar șansele ca informația primită prin SMS să fie citită sunt mult mai mari decât dacă utilizatorul ar fi nevoit să deschidă un browser sau vreo altă aplicație.

Așadar, ai față în față două tehnici moderne de promovare a unui business: cea prin rețelele de socializare și cea prin campanii de SMS-uri. Tu ce alegi?

1. Strategia de promovare pe rețelele de socializare

Detalii și prețuri aici.

Ai observat și tu acest veritabil bombardament cu mesaje de promovare, fie că vorbim de Facebook, de Instagram sau de Twitter. Timeline-ul tău este deja supraîncărcat de informații, multe dintre ele inutile, astfel încât o postare sponsorizată nu reprezintă decât un balast în experiența pe care o ai pe internet. Desigur, ai încercat și această „armă”  a marketingului și te-ai bucurat când ai văzut cât de mare este impactul postării. Dar „impactul” nu este altceva decât numărul de utilizatori la care a ajuns reclama ta, pe timeline, nicidecum cel al clienților care au reacționat, într-un fel sau altul, la ea. De câte ori nu ai dat scroll pe Facebook, evitând supărătoarele mesajele de advertising? Poți cu adevărat să-ți vinzi produsele pe Instagram, adică într-un app în care utilizatorul este deconectat, în principiu, de la problemele materiale, într-un spațiu care, teoretic, este destinat relaxării? Dacă pizzeria din colț, spălătoria auto de la bulevard și frizeria de peste drum se promovează pe Facebook, unde mai este loc și pentru afacerea ta?  Nu primești și tu zeci de mesaje deranjante de tip „alertă” de pe cine știe ce app sau site?  

2. Promovarea produselor prin SMS

În primul rând, trebuie să știi că promovarea prin SMS nu implică un buget foarte mare. De asemenea, acest tip de marketing are câteva avantaje care îl fac indispensabil pentru o campanie de advertising completă. De exemplu, identificarea în timp real a poziției geografice a destinatarilor și posibilitatea de a transmite mesaje strict publicului țintă deoarece campania ta vizează, cu siguranță, un anumit segment socio-demografic.

Și să nu ai impresia că o promovare prin SMS nu are instrumentele atât de importante care îți dau posibilitatea să alegi targetul în funcție de sex sau de vârstă! Marea diferență față de promovarea prin rețelele de socializare provine din faptul că decizi singur orele la care se trimit sms-urile și, de asemenea, ai posibilitatea de a prioritiza expedierea unui mesaj ce trebuie livrat urgent.

Promovarea prin SMS este perfectă pentru magazinul tău online, spre exemplu, acolo unde ai nevoie de confirmări din partea clienților. Sau pentru agenția ta de turism, la confirmarea achiziționării biletului ori la transmiterea unor oferte speciale.

În concluzie, deși există mai multe metode de promovare a produsului tău, a serviciului tău, asta nu înseamnă neapărat că toate vor reuși să îți aducă și clienți. Ia în calcul faptul că un marketing agresiv care invadează intimitatea utilizatorului poate avea efecte adverse asupra afacerii tale. Pe de altă parte, prin SMS deschizi, practic, un canal ” oficial” cu posibilul client și poți construi o relație de lungă durată cu acesta. Trebuie doar să scrii un mesaj clar și concis, de bun-simț, informativ, în care să-i oferi consumatorului sentimente de exclusivitate și de siguranță. În medie, un om își verifică telefonul de 85 de ori pe zi. Rămâi în pas cu timpurile moderne și aplică strategiile moderne de promovare a produsului tău pentru a-ți atinge obiectele business-ului pe care îl ai!

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu