Femeie care urmărește pe telefon mesajele promoționale venite din partea unei companii de retail.

Marketingul prin SMS în retail-Utilizare și moduri de conectare cu clienții

Lumea parcă devine un loc din ce în ce mai mare și fiecare întreprindere încearcă tot posibilul să se conecteze ușor cu clienții săi. Acestea folosesc toate tehnicile de marketing posibile pentru a ajunge mai aproape de clienți, dar mai ales marketingul prin SMS. Cu atât mai mult, când vorbim despre retail, fiecare business care activează în acest domeniu trebuie să se folosească de SMS pentru a stimula vânzările. Marketingul prin Sms în retail reprezintă, de fapt, o simbioză perfectă. Întreprinderile trimit mesaje către clienți, crescându-și profitabilitatea, iar SMS-ul ajunge la client, determinându-i loialitatea față de aceasta.

Astfel, există numeroase motive pentru care marketingul prin SMS este una dintre cele mai bune alegeri pentru campaniile de marketing. Unele dintre motive sunt: majoritatea dispozitivelor mobile sunt capabile să primească un SMS, ceea ce facilitează comercianții să comunice ușor și simultan cu mulți clienți. De asemenea, are o rată de conversie mult mai mare decât e-mailul., conform studiilor recente. Toate aceste motive fac din SMS instrumentul ideal în domeniul retailului.

Să utilizezi SMS-ul în retail, cu unicul scop de comercializare a produselor sau serviciilor reprezintă un lucru. Un alt lucru, total diferi, este folosirea SMS-ului ca instrument complex în strategiile de marketing. Dacă nu i se cunosc caracteristicile și funcțiile, SMS-ul poate fi utilizat greșit, fapt care poate conduce la efecte negative asupra imaginii companiei. Astfel, este necesar să cunoști care sunt cele mai bune practici pin care poți folosi SMS-ul pentru a te apropia de clienții tăi.

Sincronizarea

Timpul reprezintă o unealtă, mai ales în cazul campaniilor de SMS marketing. Partea bună este că platformele de web2SMS, cum este și SMSO, îți permit automatizarea campaniilor pentru momentul dorit de tine. Sincronizarea este, de asemenea, una dintre cele mai importante caracteristici ale SMS-urilor. Iar în domeniul retailului, îți dorești ca mesajul tău să ajungă exact unde trebuie, la momentul oportun. Sincronizarea greșită a unei campanii poate, cu ușurință, să determine insuccesul acesteia. Astfel, trebuie să fii deosebit de atent când vine vorba de alegerea timpului. Mai multe despre ora potrivită pentru a trimite o campanie de SMS marketing poți citi aici.

Opțiunea de dezabonare

Bărbat care alege opțiunea de dezabonare.

În retail este absolut necesară includerea opțiunii de dezabonare în fiecare mesaj promoțional trimis. Cea mai simplă opțiune ar fi să le oferi posibilitatea de a se dezabona fie printr-un răspuns la mesaj, fie prin folosirea unui link de dezabonare. Trebuie să ai în vedere că încălcarea acestor reguli poate duce la oprirea campaniei tale de către rețelele de telefonie. Acesta este un motiv pentru care opțiunea de dezabonare doar printr-un link (fără posibilitatea de răspuns la mesaj) nu este în conformitate cu bunele practici  în crearea unor campanii de marketing prin SMS de succes. Clienților le este mai la îndemână să trimită un SMS cu un text simplu, ca de exemplu: „Stop subscripție” sau „Dezabonare”.

Pe de altă parte, accesarea unui link de dezabonare necesită conexiune la internet. Aceasta nu este neapărat disponibilă la orice moment din zi și din noapte, pentru fiecare client. Oricât de tentant ar fi să încerci să reții clienții, punându-le piedici în procesul de dezabonare, acest lucru nu este nici etic și poate să îți afecteze grav afacerea. Astfel, ai vrea să te gândești de două ori înainte de a-ți construi un plan în legătură cu posibilitățile de dezabonare.

Moduri de utilizare a SMS Marketing în retail

Marketingul prin SMS poate fi utilizat în mai multe moduri pentru a ajuta întreprinderile care activează în retail să construiască o relație mai puternică cu clienții lor. Mulți retaileri nu știu cât de eficientă este această tehnică de marketing.

Confirmarea comenzii

Comercializarea prin SMS poate fi utilizată de comercianții în retail pentru a trimite clienților textele de confirmare a comenzii. Acest lucru este cel mai eficient pentru magazinele de retail online. După ce un client face cumpărături de pe magazinul tău online, tu poți trimite imediat un text automat, mulțumindu-i pentru achiziție. De asemenea, îl poți notifica cu privire la confirmarea comenzii, la sosirea acesteia și alte informații relevante.

Feedback

Bărbat care explică avantajele de a primi feedback în retail.

Mesajele text pot fi utilizate în retail și cu scopul de a obține feedback de la clienți. Spre exemplu, la un anumit timp după ce comanda a ajuns în posesia clientului, acestuia i se va livra un mesaj prin care este rugat să ofere un feedback. Evaluările făcute de clienți sunt extrem de importante. Acestea pot ajuta întreprinderea să îți îmbunătățească produsele și serviciile. Totodată, ajută la îmbunătățirea modalităților de livrare. Mai mult de atât, clienții apreciază când li se oferă șansa de a-și exprima opinia.

Promovarea evenimentelor

Marketingul SMS poate fi folosit și pentru a promova evenimente pentru orice întreprindere care activează în retail. Acest lucru este util, de exemplu, atunci când un retailer deschide un magazin într-o locație nouă. Aceștia pot trimite mesaje text în masă clienților pentru a-i invita la evenimentul de deschidere. Un memento pentru eveniment poate fi, de asemenea, trimis prin mesaje text cu câteva zile înainte de eveniment, pentru a-i aminti invitatului. Cu toate acestea, dacă există o modificare a locului sau a orei, datorită vitezei SMS-urilor, acesta poate fi trimis cu ușurință pentru a anunța oaspeții.

În concluzie, retailerii se află într-o poziție excelentă pentru a beneficia de marketingul prin SMS. Aceasta se întâmplă deoarece SMS-ul oferă o interacțiune individuală între retaileri și clienții lor. Mai mult de atât, dintre toate tipurile de întreprindere, comercianții din retail sunt cei care au cele mai multe avantaje din urma folosirii SMS-urilor. Relația cu clienții se poate desfășura în exclusivitate prin SMS. Desigur, există și opțiunea unor canale adiacente. Însă, specialiștii au arătat că dintre toate, SMS-ul este cel mai preferat. Astfel, dacă ești interesat să lansezi prima ta campanie prin SMS, înregistrează-te aici, iar noi îți oferim gratuit primele 100 de SMS-uri.

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu