Femeie care utilizează telefonul mobil

ALERTE PRIN SMS: Ce sunt acestea + avantajele lor principale

Alertele de marketing sunt acele mesaje pe care le primești de la diferite magazine cu privire la diverse oferte tentante, având ca principal scop creșterea vânzărilor și fidelizarea clienților. Pe de altă parte, alertele prin SMS, pot fi mesaje text trimise chiar de către stat, cu scopul de a informa populația cu privire la un aspect important.

1. Ce sunt alertele prin SMS

Dacă te tot întrebi ce sunt alertele SMS, trebuie să afli că acestea mai sunt cunoscute și sub denumirea de mesaje de urgență sau de alerte mesaje text. Ele pot fi  mesajele trimise de către organele statului despre un incendiu sau despre dispariția unui om sau SMS-urile transmise de anumite companii despre tranzacții financiare sau date foarte importante despre comenzi, care trebuie aduse de urgență la cunoștința destinatarului în cauză.

Utilizarea alertelor pe mobil permite întreprinderilor să trimită simultan unor grupuri mari de oameni atât mesaje urgente, cât și mai puțin importante. În cazul alertelor primite de la stat, ele sunt note de maximă importanță, deoarece aduc la cunoștința populației informații importante cu privire la anumite catastrofe sau posibile evenimente cu risc ridicat. 

Astfel, dacă alerta prin SMS de tip marketing urmărește transmiterea unor informații cu privire la diferite promoții sau produse, având ca unic obiectiv atragerea cumpărătorilor, alertele urgente prin SMS transmit doar date stringente, de maximă importanță. Ele sunt deseori folosite și de către personaele juridice pentru a-și menține clienții informați constant.

2. Avantajele alertelor prin SMS

Acum că ai aflat ce este serviciul de alerte SMS și cu ce anume se ocupă acesta, a venit timpul să afli care sunt avantajele pe care le oferă alertele pe mobil.

  •       Avertizează în timp real

Adesea sunt trimise mesaje cu privire la diferite tulburări meteorologice, lucru extrem de benefic pentru întreaga populație sau pentru locuitorii unei anumite zone cu risc foarte ridicat. Spre exemplu, cu ajutorul acestor alerte prin SMS, oamenii care lucrează în construcții pe șantier află din timp o viitoare furtună sau orice alt fel de fenomen meteorologic extrem ori atacuri teroriste.

Cu alte cuvinte, alertele sub formă de mesaje text informează cu privire la cele mai importante evenimente care ar putea afecta locuitorii și oferă diferite sfaturi care au în vedere siguranța și protecția oamenilor.

  •       Salvează timp

Prin intermediul alertelor prin SMS se economisește extrem de mult timp prețios, deoarece ele se transmit simultan unor grupuri mari de oameni. În ceea ce privește întreprinderile, cu ajutorul acestor mesaje text se obținea posibilitatea de a promova produsele în mod rapid, lucru dorit de către orice companie care visează să crească vânzările în mod eficient (în mod special când este vorba de oferte speciale – Black Friday, Crăciun, Paște, etc.).

În acest fel, nu se mai cheltuiesc bani pe pliante și afișe și nici nu mai trebuie angajați oameni care să apeleze clienții firmei cu scopul de a le aduce la cunoștință ofertele în vigoare.

  •       Transmit informații valoroase

Dacă SMS-urile de marketing fac trimite către site-ul companiei, alertele pe mobil transmit informații care sunt cu adevărat importante pentru client. Fie că este vorba despre o tranzacție recent făcută, fie despre datele unei comenzi sau despre plata unei rate sau diverse produse care trebuie efectuate, acestea aduc la cunoștința consumatorului date stringente, pe care acesta își dorește să le afle. 

  •       SMS-urile au impact mare

În comparație cu e-mail-urile, care sunt deschise și citite de către oameni după foarte multe zile de la primire sau chiar deloc, SMS-urile înregistrează o rată mult mai mare de deschidere decât cea a mesajelor de tip e-mail. Acest lucru este datorat faptului că oamenii comunică mult mai mult prin intermediul mesagerie mobile, deoarece este la îndemână și este folosită de fiecare locuitor. Mesajele se trimit rapid și permit o comunicare eficientă, în timp real.

În cele din urmă, este foarte important să deschizi fiecare mesaj pe care îl primești, deoarece poate conține informații valoroase, chiar dacă este primit de la o firmă cu care nu prea ai contact. Acceptă orice informație pe care o primești și nu șterge mesajele din telefon înainte de a le citi, deoarece în ziua de azi, companiile și statul se bazează pe acest canal de comunicare care transmite informațiile cu costuri reduse.

Abonează-te la newsletter-ul SMSO:

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu